Preskoči na sadržaj

Edukacija i obrazovanje

U okviru projekta, povećat će se kapacitet osoblja JU NP Paklenice u upravljanju parkom, ali i ostalih relevantnih dionika u ciljanom području, kako bi se omogućilo unaprjeđenje svijesti, informiranosti, znanja i vještina bitnih za zaštitu, valorizaciju i aktivaciju prirodnih i kulturno-povijesnih vrijednosti te baštine prostora. Poseban naglasak stavlja se na zaštićena područja prirode u nadležnosti JU NP Paklenica, JU PP Velebit i JU NP Sjeverni Velebit, a u svrhu održivog društveno-gospodarskog razvoja cijelog prostora.

Projektom su predviđene edukacijske, savjetodavne i razvojne aktivnosti koje uključuju različite programe izgradnje kapaciteta. Među ostalim, provest će se:

Nadalje, izradit će se:

Također, projekt podrazumijeva i studijsko putovanje za upravno i stručno osoblje JU u obuhvatu i članove projektnog tima u parkove primjere dobre prakse, te nabavku opreme i alata za programe izgradnje kapaciteta.

Realizacijom navedenih aktivnosti uspostavit će se poveznice i unaprijediti suradnja između ključnih dionika na način koji će omogućiti kvalitetnije prepoznavanje i kapitaliziranje globalnih trendova turističkog tržišta, posebice u prepoznavanju i značajnijem korištenju razvojnih mogućnosti segmenata turizma posebnog interesa, mapiranju specifičnih potencijala ciljanog prostora, te osmišljavanju, ponudi i promociji zaokruženih lokalno specifičnih turističkih proizvoda. U kombinaciji s aktivnostima promocije i vidljivosti te novoizgrađene posjetiteljske i sigurnosne infrastrukture, ove aktivnosti će omogućiti stvaran doprinos stvaranju prepoznatljive i kvalitetne nove turističke ponude koja bi trebala dodatno doprinijeti razvoju održivog, cjelogodišnjeg turizma na području rivijere Starigrad Paklenica, ali i cijelog šireg velebitskog područja koje će ovaj projekt svojim sadržajima promovirati kao zaokruženu destinaciju aktivnog odmora.

Posjetiteljski centar

Posjetiteljski centar

Više
Edukacija i obrazovanje

Edukacija i obrazovanje

Više
Sigurnost posjetitelja

Sigurnost posjetitelja

Više